SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE GAZETA SPORTURILOR

Doamnelor și domnilor,

 

Ar trebui să ne adresăm dumneavoastră cu un respect infinit. Pentru că sub titlul ”Gazetei Sporturilor” au apărut, cândva, cronicile marilor izbânzi rapidiste din Cupa Europei Centrale sau ale formidabilelor ”finale” cu Venus.

Dar toate acestea au fost demult. Tare demult. În altă eră geologică a civilizației românești. Cu care – v-o spunem direct – nu aveți nimic în comun.

Ceea ce ați publicat dumneavoastră miercuri seara este, pentru noi, rapidiștii, o probă a relei-credințe, care vă aruncă în lumea imundă a manipulării și a știrilor false.

Era suficient un simplu telefon pentru a afla adevărul: nu există niciun litigiu financiar între Academia Rapid și Clubul Sportiv Rapid și nu a existat niciun fel de notificare primită de Academia Rapid din partea Clubului Sportiv Rapid. Contractul merge înainte conform înțelegerii între părți.

Nu cunoșteați această regulă elementară a jurnalismului, de a verifica informațiile primite ”pe surse”? Desigur că o cunoșteați, fiindcă am observat că în alte cazuri ați aplicat-o.

Nu, nu puteți invoca necunoașterea în apărarea dumneavoastră! Înțelegem mai degrabă că v-ați alăturat unei campanii menite a submina încrederea suporterilor rapidiști în Academia Rapid.

Ce aveți de câștigat din asta, nu știm. Dar de acum înainte, în relația cu dumneavoastră, atâta câtă va mai fi, nu mai încape decât suspiciunea. Vom avea mereu sentimentul că vreți să ne faceți rău! Vă vom ține mereu la distanță! Iar suporterii noștri, din țară și din întreaga lume, vor avea tot dreptul să vă considere o sursă de știri false și de manipulare.

În relația cu noi ați pierdut ceva esențial: încrederea. Nu vă pasă? Întrebați-l pe redactorul-șef al publicației dumneavoastră, domnul Cătălin Tolontan, care despre încredere și bună-credință vorbește, ori de câte ori are ocazia.

Nu așteptăm nici scuze și nici dezmințiri din partea dumneavoastră. Pur și simplu, nu avem ce să mai așteptăm.

Academia Rapid, 5 ianuarie 2018

12 Responses

 1. Dankone

  RAOID a deranjat si deranjează prin simplu fapt ca exista,e altceva decat ce doreste PROSTIMEA si nu in ultimul rand daca vorbim de jurnalism,acesta nu mai exista…..RAPID RESPIRA PRIN NOI,NOI RESPIRAM PRIN RAPID

 2. Pancone

  Prosport si gsp aceeasi mizerie. Si mai zicea cineva ceva pe aici de un alt Rapid “adevarat”, sa ne bagam pula in afc.

 3. Ionel

  Așteptăm demult aceasta replică.Ma bucur că în sfârșit ați realizat că cei de la gazeta ne vor raul,asta așa că să fiu elegant?Jigodiile dracului

 4. George

  Rar fff rar am avut parte de presa CORECTA in romania asa ca ?????ideea si durerea cea mare este ca din pacate si sait dedicat RAPIDISTIILOR manipuleaza grosolan si dezinformeaza suflarea rapidista,pe cei de la gsp si prosport ii stim antirapidisti dal cei de la rapid1923 ce sa spunem ???ce poti spune de acel dragos leasa ?si toti ceilalti??? Cu acestia trebuie sa luptam pt ADEVARATUL RAPID.

 5. Alexandru Pastrama

  Nu pot sa cred asa ceva ce vor de la noi sintem in liga a-4-a si inca nu avem liniste, Este imposibil ca Academia sa aiba datorie va sa aveti grija de toti astia care ne vrea raul si sa ii pedesim aspru, Rapid nu moare si nu va muri in veci asta sa fie clar pt. dusmanii nostri care le titie curul de frica ca venim puternic din urma si ne vom stabili pt. totdeauna acolo unde ne este locul,HAI RAPIDULETUL.

 6. ปั้มไลค์.com แหล่งแลกไลค์สำหรับคนไทย ระบบแลกไลค์ที่ดีและเสถียรที่สุด ในปัจจุบัน! ปั๊มไลค์ ปั๊มไลค์บนมือถือ แลกไลค์ โกงไลค์ แฮกไลค์ รูป โพส สเตตัส วีดีโอ คอมเม้น แฟนเพจ ผู้ติดตาม Like Hacklike Pumplike Instagram Youtube Twitter และอีกมากมาย ฟรี!

Leave a Reply