RAPID ÎNVINGE DIN NOU STEAUA ȘI MERGE LA BARAJ

Academia Rapid este la un singur pas de Liga 3, după ce a dat o nouă lecție de fotbal echipei armatei, învingând-o cu 2-0, la capătul unui meci în care nici măcar în tribune nu a existat echilibru.

Într-o nouă atmosferă de meci mare, cu o peluză rapidistă într-o nouă zi de grație, dar și cu o coregrafie ce reda perfect faptul că vremurile în care se luau jucători cu forța în armată au apus, Rapid a început partida ratând o ocazie bună încă din minutul 2, atunci când Marian Vlada și Daniel Niculae nu au reușit să-l învingă pe goalkeeperul steliștilor, în două rânduri.

A urmat o nouă ocazie a lui Vlada, blocat în ultima clipă de un fundaș advers, pentru ca Daniel Niculae să dezlănțuie fiesta în rândul suporterilor giuleșteni.

În minutul 23, cei doi atacanți ai Rapidului au conlucrat perfect, Vlada a centrat pe jos, din partea stângă, iar Nico a finalizat superb, cu o scăriță de excepție, peste portarul Iancu.

Din acest moment, rapidiștii au fost mult mai relaxați, irosind alte două șanse de gol până la pauză, într-o repriză în care Steaua nu a contat în atac.

În startul reprizei secunde au apărut și singurele faze mai legate ale steliștilor, în ofensivă, însă portarul Ciuculescu nu a fost pus în pericol.

Antrenorul Schumacher încearcă să conserve avantajul de pe tabela, având ca variantă și egalul, și îl introduce pe Alin Lădaru, în locul lui Marian Vlada, ceea ce a adus și mai multă siguranță pe partea defensivă, lovind pe contraatac, în minutul 68, atunci când Lucian Goge a făcut o cursă pe partea stângă și a centrat excelent în fața porții, de unde Adrian Grigore, intrat și el după pauză, a reluat sub bară și a risipit ultimele speranțe steliste.

Până la finalul partidei au mai fost de notat ocazia mare a lui Daniel Niculae, din minutul 84, dar și cartonașul galben primit de Duriță, de la arbitrul Alexandru Tudor.

Rapid se impune pentru a două oară în ultimele două luni, în fața Stelei, și demonstrează, încă o dată, că este echipa care merită să meargă în Liga 3, băieții lui Schumacher încheind sezonul regular,  play-off-ul și Cupa României,  cu doar două remize și 33 de victorii, pe teren fiind invincibili.

Ultima redută în calea promovării rapidiste a rămas câștigătoarea play-off-ului din județul Giurgiu, care va fi decisă pe 7 iunie, dintre Singureni, Mihăilești, Dunărea Giurgiu și AS Energia Remuș, însă este extrem de greu de crezut că această ar putea încurca Rapidul, diferența fiind extrem de mare.

Cele două meciuri de la baraj se vor juca pe 16 iunie, în deplasare, și 23 iunie, pe Giulești.

Până atunci, cel mai probabil duminica viitoare, Rapid va da piept din nou cu CSA Steaua, pentru un nou trofeu, Cupa României bucureștene.

Academia Rapid

Ciuculescu – Voicu, Bratu, Iacob, Stancu – Burlacu (53′ A. Grigore), Maftei, Duriță, Goge (74′ Dovleac) – Vlada (62′ Lădaru), D. Niculae (89′ Olariu). Antrenor: Constantin Schumacher.

CSA Steaua

Iancu – Zeciu, Pădureț, Sitaru, Radu – Olaru (76′ Vîlcea) – Pătrănoiu (65′ Camara), Constantinescu, Răsdan, Predescu – Bâtfoi. Antrenor: Ion Ion.

Play-Off, Etapa 3

  • CSA Steaua – Academia Rapid 0-2
  • ACS Dinamo – AS Tricolor 2-2

Clasament Final Play-Off

  1. AS Rapid – 12p (10-0)
  2. CSA Steaua – 6p (7-3)
  3. ACS Dinamo – 2p (3-7)
  4. AS Tricolor – 2p (2-12)

Leave a Reply