JURNAL DE CANTONAMENT: ZIUA 2

După o primă zi de acomodare cu aerul de munte de la Bușteni, a venit și ziua de luni, o zi în care s-a simțit cu adevărat ce înseamnă un cantonament montan adevărat, iar primul indiciu a fost ninsoarea densă, pe care au observat-o toți când au privit pe geam de dimineață.

Ziua a început foarte devreme, când o jumătate dintre băieți au venit la “cântarul oficial”.

Radu Mandache, preparatorul fizic al Academiei Rapid, le-a calculat jucătorilor parametri fizici, pentru a le putea verifica acestora evoluția pe parcursul cantonamentului, dându-le sfaturi importante în privința aspectelor ce trebuiesc îmbunătățite. Apoi, toți jucătorii au mers la micul dejun, pregătit cu atenție de bucătarul hotelului Alexandros.

După o scurtă siestă, am plecat spre primul loc de antrenament, sala de sport a unei școli din Bușteni, bine echipați, cu noile rucsacuri de la sponsorul nostru tehnic Fourteen.

În autocar, Pancone a luat loc pe locul din față și a privit lung pe geam, gândindu-se probabil la al câtelea cantonament din carieră este. Probabil că nici el nu mai știe…

După vreo 10 minute, băieții au ajuns la sală și au intrat în viteză, adăpostindu-se de ninsoarea sâcăitoare, s-au echipat și s-au pregătit de primul antrenament al zilei.

Vasile Maftei, dar și cuplul de fundași Doru Bratu – Alex Iacob, au fost relaxați, ultimii doi făcând o scurtă miuță cu mingea de tenis.

Schumi, ajuns mai devreme la sală pentru a aranja obiectele necesare exercițiilor, alături de Radu Mandache, le-a ținut o scurtă ședință jucătorilor, după care a început  antrenamentul. Cu benzi elastice, TRX, Gunex și alte materiale moderne, pe care puține echipe de liga 1 le au, antrenorul nostru, împreună cu preparatorul fizic au condus antrenamentul, ținându-i în priză pe jucători cu exerciții inovative, dificile, dar extrem de benefice.

Chiar dacă antrenamentul de la sală a fost destul de solicitant, a urmat o repriză de alergări, cu intensitate ridicată, pe munte.

Încărcați cu aer curat, de munte, în plămâni, rapidiștii s-au întors la hotel unde au luat prânzul și s-au băgat la odihnă pentru cea de-a doua parte a zilei. Dar și la o poză…

În jurul orei 16, băieții au mâncat o plăcintă cu mere, după care au ieșit pe terenul din fața hotelului, proaspăt deszăpezit, însă încă acoperit de ninsoarea neîntreruptă, unde au început cel de-al doilea antrenament al zilei, de data aceasta cu mingea.

După câteva exerciții de încălzire, în care jucătorii s-au reobișnuit cu mingea, după o pauză de două zile, aceștia au exersat finalizarea…

Iar portarii au făcut parade de zile mari, fără să uite să “pozeze” și pentru fotograf…

… totul sub privirile lui Schumi.

A urmat un joc școală, și deși terenul era plin de zăpadă, băieții s-au bucurat din plin de aceste momente, mai ales cei veniți în probe, care au încercat să-i atragă atenția lui Schumi, dar și lui Miță Iosif, “infiltrat” printre jucători.

Istoviți după două antrenamente dificile, băieții s-au odihnit puțin, după care au servit cina și s-au retras în camere. La masa “greilor”, Pancone a urmărit pe telefon, extrem de concentrat, meciul Kayserispor – Galatasaray (1-3), și i-a ținut pe toți la curent cu evoluția echipei lui Șumi și Săpun, după care ușor, ușor, fiecare a mers la odihnă, deoarece marți va fi cea de-a treia zi de cantonament, și bineînțeles, un nou jurnal.

4 Responses

 1. liviu k.

  ar fi interesant de stiut cite echipe din liga 1 si 2 au asemenea conditii , si fac o asemenea pregatire ?
  ce ar fi s-i triteti si cuplului manoliu- leasa acest jurnal de pregatire (inclusiv foto)
  asta desi userii lor fictivi (intr-un numar “impresionant” , CA LA MECIURI SINT VREO 20) sustin ca ei prefera sa ramina saraci si curati !!
  caragiale a spus , prin gura personajelor sale , despre o asemenea curatenie , ” CURAT MURDAR ”
  in tot cazul , eu si toti rapidistii adevarati le uram sa ramina asa in vecii vecilor

Leave a Reply