JURNAL DE ANTALYA: ZIUA 5

Zilele din cantonamentul turcesc se scurg cu rapiditate, la fel ca și cele până la primul meci oficial, de pe 2 martie, însă Academia Rapid devine tot mai puternică, pe zi ce trece, asta și datorită muncii depuse de băieți în această perioadă.

Pentru rapidiști, duminica nu a fost ca pentru majoritatea oamenilor, o zi de odihnă, ci una plină, începută foarte devreme cu micul dejun, urmat de un antrenament, pe plajă, la care s-a lucrat la forță și mobilitate, sub îndrumarea preparatorului fizic.

Schumi a demonstrat că este în continuare într-o formă excelentă și a tras cot la cot cu jucătorii, după care a alergat încă 30 de minute pe plajă, semn că se pregătește de o revenire 😀

La finalul antrenamentului, o poză de grup, cu marea în spate, a destins atmosfera…

… însă Mihai Stancu a oferit momentul dimineții, având grijă de un câine însetat, chiar dacă marea era la numai câțiva metri.

A urmat prânzul, programat mai devreme decât de obicei, și plecarea către baza Sidestar, locul unde Academia Rapid urma să întâlnească Dnipro.

Ajunși cu aproximativ două ore înainte de meci, băieții au inspectat gazonul, unul foarte bun, dar au făcut și un scurt antrenament, înainte de încălzirea propriu-zisă premergătoare oricărei partide.

În vestiar răsunau cântecele rapidiste, iar boxa lui Nico a ajuns ulterior în tribună, de unde s-a auzit “Glasul roților de tren”, înainte de startul meciului, pentru a ne simți ca acasă.

Partida în sine a fost una echilibrată, și chiar dacă am pierdut cu 3-2, jocul băieților a fost bun, în fața unei adversare extrem de puternice, din toate punctele de vedere, în ciuda faptului că este abia în liga a treia, FC Dnipro-1.

Ucrainienii sunt pe primul loc și mai mult ca sigur vor promova, sunt calificați, alături de marile forțe Șahtior Donețk și Dynamo Kiev, în semifinalele Cupei Ucrainei, au închiriat timp de două săptămâni un complex de cinci stele, marcatorul primului gol, Supriaha, este jucător de bază la Ucraina U19, mijlocașul Kravchenko a jucat la echipa națională, și mulți alți jucători ce au evoluat în prima ligă ucraineană, au venit cu o întreagă echipă tehnică pentru partea de media… În concluzie, o echipă cu mult peste nivelul la care joacă și probabil că va ajunge pe prima scenă, cât de curând, la fel cum sperăm să se întâmple și cu Rapidul.

Jocul a fost pierdut în urma unui ghinion, Daniel Niculae trezindu-se lovit de minge, iar aceasta s-a dus în poarta lui Ciuculescu, astfel încât președintele Academiei Rapid a marcat primul autogol din carieră la 35 de ani.

Totuși, nu este nicio tragedie, deoarece a fost un simplu meci de verificare, din care Schumi va trage concluziile cele mai bune. Mai trist este faptul că Alex Iacob a căzut pe mână, după numai câteva minute, și sunt șanse mici ca el să mai joacă în acest cantonament, întregind “blestemul” fundașilor centrali, după ce Doru Bratu s-a accidentat și el la mână, iar juniorul Florian Sandu nu a putut ajunge în Antalya din motive personale.

După meci, a urmat drumul către hotel, drum ce a durat aproape o oră, cu o scurtă escală în Șerik, unde Iacob a rămas împreună cu doctorul Hudici și cu Nico, pentru a face o radiografie, la spitalul local.

Obosiți după o zi extrem de încărcată, băieții au luat cina și s-au relaxat până la ora de culcare, pregătindu-se pentru ultima săptămână de cantonament.

3 Responses

 1. Perot

  Foarte bun site-ul vostru, cu informatii bine documentate si in timp util. Felicitari ! Imi face placere sa pornesc, alaturi de voi, cei care credeti si sperati neconditionat, la un drum nou, al RENASTERII RAPIDULUI !. Ca va fi mai scurt sau mai lung, ni-l vom asuma impreuna si va fi cu atat mai frumos nu cu cat vom ajunge mai repede in varf, ci cu cat vom fi mai sinceri unii cu altii, mai toleranti si mai civilizati, cladind un edificiu durabil.
  In ’67 bucuria celor multi si patimasi atinsese pentru intaia oara culmea cea mai inalta. Intram in clasa I, eram bucuros ca pot citi si cautam peste tot ceva ce ma putea tine la curent cu echipa indragita, chiar daca, insumate, acele informatii nu ar fi ocupat loc pe pagina de astazi mai mult decat comentariul meu. Astazi, bucuria s-a transformat in emotii si speranta. Sa dea Dumnezeu mintea limpede tuturor celor care au puterea de a schimba in bine soarta acestui adevarat fenomen social !

 2. liviu k.

  DOAMNE AJUTA !
  in 67 tu intrai in clasa 1 , eu absolveam liceul + bacalaureat + intrat la ase
  este adevarat ca ziarele , atunci ,contineau 8-12 pagini , dar cele mai frumoase lucruri despre rapid se scriau in flacara (adrian paunescu) , gazeta literara (fanus neagu) , saptamina culturala (eugen barbu , cartouche ) , scinteia tineretului (ion baiesu), etc
  din cauza lipsei de hirtie ziarele se tipareau intr-un numar de exemplare insuficient , si de aceea dupa fiecare meci istoric al rapidului ma sculam pe la 6 dimineata si fugeam la un chiosc de ziare la piata romana , unde cumparam toate ziarele relevante , sorbind fiecare cuvint , fiecare metafora ai mai marilor scriitori si ziaristi de atunci (majoritatea rapidisti).
  poate ca nu a fost cea mai titrata echipa a fotbalului romanesc , dar a fost cea mai spumoasa , cea mai spectaculoasa si CEA MAI IUBITA din tara
  toti cei ce au contribuit la distrugerea rapidului se vor perpeli in chinurile iadului , iar lista lor se ingroasa in zilele noastre , cu cei ce “muncesc” cu sirg sa distruga ultima noastra speranta :ACADEMIA RAPID !!!

Leave a Reply