ACADEMIA RAPID DEVINE FC RAPID BUCUREȘTI

Vestea mult așteptată de toată suflarea giuleșteană a fost primită astăzi. Academia Rapid a cumpărat brandul Rapid, chiar la ultima licitație, cu suma de 406.800 de euro + TVA.

Astfel, clubul nostru se va putea numi FC Rapid București și va juca sub această titulatură în sezonul următor din Liga 3, în cazul în care vom învinge FC Singureni, la barajul de pe 16 și 23 iunie.

Pe lângă nume, FC R București a cumpărat și sigla, culorile și palmaresul.

“Este vestea pe care o așteptam cu toții, sunt veștile bune pe final de campionat pe care le așteptam, această promovare, dreptul de a juca barajul, palmaresul. Ne bucurăm că s-a realizat lucrul acesta. Sperăm să câștigăm barajul și sperăm ca următorul pas va fi Pro Rapid. Greul abia acum începe, iar lucrurile care s-au întâmplat acum ne obligă, dar sunt normale pentru că, atâta timp cât suntem în conducerea Rapidului, aceaste lucruri te obligă și trebuie să ducem clubul acolo unde a fost până nu demult.

Atrage foarte mult, a atras tot timpul Rapidul. A fost această neclaritatea a actelor, care a dus la faliment. Când lucrurile s-au îndreptat, vor fi mulți care se vor alătura proiectului și îi așteptăm cu brațele deschise pentru că ne dorim să facem treabă și să ducem clubul până în prima ligă. Au fost suporteri care au fost reticenți, s-au tergiversat lucrurile, au apărut lucruri juridice, dar sper ca, odată cu îndreptarea lor, sper ca și cei care nu au venit pe stadion să ne susțină, să facă pasul acesta, să ne susțină. O să vorbesc cu suporterii, să le explic ce vrem să facem, să fie o singură voce. A fost un an foarte greu care cred că m-a îmbătrânit 10 ani”, a spus Daniel Niculae la Digi Sport, în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

“Vor fi foarte mulți suporteri ai Rapidului la Giurgiu, va fi stadionul arhiplin, vor fi și oameni care își vor dori să vadă și noul Rapid, care va promova din Liga 4 în Liga 3, sperăm să transformăm într-o sărbătoare returul de pe 23 pentru că pe 25 iunie se împlinesc 95 de ani de la înființarea Rapidului și sperăm ca, odată cu promovarea în Liga 3, meciul să fie un spectacol. Se poate ceva mai frumos, se poate să promovăm pe 23, pe Giulești, ne dorim ca lucrările să înceapă cât mai repede și în 2020 să avem un Giulești nou”, a încheiat Daniel Niculae.

Nu știu cine a achiziționat brandul, e o veste uriașă. Am înțeles că au fost și alte persoane interesate, Rapid a redevenit ce a fost. Suporterii e clar că au așteptat foarte mult acest moment, sufereau foarte mult că nu știau pe ce stadion să meargă să susțină echipa. Oricum suporterii erau mobilizați, dar era o veste pe care rapidiștii o așteptau de foarte mult timp. Dacă nu recunosc nici în momentul ăsta echipa înseamnă că nu recunoști Rapidul. Am achiziționat ceva ce ne dă dreptul să ne numin Rapid“, a declarat Daniel Pancu.

Următorul pas al clubului este recuperarea bazei Pro Rapid, iar antrenorul nostru, Constantin Schumacher abia așteaptă acest lucru, deoarece această bază este extrem de importantă în strategia de viitor a clubului și a academiei de copii și juniori:

”Foarte mulți suporteri așteaptă să luăm Pro Rapidul pentru că acolo este identitatea noastră, este casa noastră. Foarte multă lume așteaptă acest lucru“, a spus Constantin Schumacher la “Digi Sport Matinal“.

 Schumi pregătește atent și dubla de baraj cu FC Singureni.

Nu ne putem permite pași greșiți, jucătorii mei sunt conștienți că au muncit un an de zile și nu pot da cu piciorul la această promovare. Este important să aducem jucători tineri, jucători de valoare și să ne îndeplinim obiectivul de promovare în Liga 2. Deja își doresc jucători care au fost la Rapid, jucători cu experiență“, a mai spus Schumacher.

Era de aşteptat să se întâmple acest lucru până la urmă. A participat un singur ofertant, FC R Bucureşti, care a oferit preţul de pornire al licitaţiei şi a fost declarat câştigător. Acest lucru presupune foarte mult pentru suporteri, SC Fotbal Club R Bucureşti are intenţia să fie continuatorul Rapidului. Marca îţi oferă numele, culorile şi, eventual, şi palmaresul acestora“, a declarat lichidatorul Rapidului, la “Digi Sport Matinal”.

De asemenea, pe lângă Fotbal Club Rapid, un alt brand important a fost recuperat, și anume denumirea de Giuleștina.

 

Leave a Reply