SAKARYASPOR – RAPID 0-1

Rapid a obținut cea de-a doua victorie a cantonamentului turcesc, 1-0, în deplasare, cu Sakaryaspor, într-o partidă disputată în fața a 5.000 de spectatori, pe un stadion de cinci stele, inaugurat cu un an în urmă.

Echipa gazdă, una dintre principalele favorite la promovarea în eșalonul secund al Turciei, a organizat partida ca una de top, fiind foarte atentă la toate detaliile.

Pe o umiditate foarte mare, Rapid a început jocul mai greu, jucătorii acuzând căldura, însă prima repriză a fost destul de echilibrată, fără foarte multe realizări de nicio parte. Singura care a ieșit în evidență a fost galeria gazdelor, însă nici ea nu a cântat fără oprire, cum se întâmplă pe Giulești.

Repriza secundă a început tot în aceeași notă, dar ușor, ușor, rapidiștii au pus stăpânire pe joc, odată și cu răcirea vremii, dar și cu schimbările efectuate de Constantin Schumacher.

Un moment important s-a petrecut în minutul 54, atunci când antrenorul nostru l-a aruncat în luptă pe Robinho, brazilianul de 22 de ani adus în probe, iar acesta i-a răsplătit încrederea lui Schumi cu o evoluție foarte bună. Cu o atitudine pozitivă, bătăioasă, dar și cu o tehnică specifică brazilienilor, Robinho a ratat două șanse de gol, însă s-a revanșat în minutul 84, atunci când a finalizat o pasă excelentă a lui Marian Vlada și a adus o nouă victorie a Rapidului în duelul cu turcii, după 3-2 cu Fethiyespor.

Rapid nu s-a bazat în acest meci pe Doru Bratu, nerefăcut, pe Alex Duriță, accidentat, dar nici pe lituanianul Deivydas Matulevicius, care încă nu este apt 100% din punct de vedere fizic.

Schumi a folosit formula: Ciuculescu – Voicu, Maftei (64′ Mitea), Neacșu, Lădaru – A. Grigore (71′ Dovleac), Cârstocea, Jorza (46′ A. Iacob), Goge (64′ Burlacu) – Jurj (54′ Robinho), Vlada.

Pentru giuleșteni urmează o zi de pauză, iar joi, pe stadionul din baza lui Fenerbahce, Rapid va disputa cel de-al treilea meci din acest cantonament, împotriva lui Șanliurfaspor.

1 Response

Leave a Reply