RAPID A JUCAT PRIMUL AMICAL AL VERII

Rapid a început cu o înfrângere seria de amicale din această vară, însă scopul acestui meci a fost cu totul altul, rezultatul nefiind important în această fază a pregătirii.

Cu doar patru antrenamente complete, Rapid a mers la Curtea de Argeș pentru a da piept cu o formație extrem de solidă, ocupanta locului 4 în sezonul trecut al ligii secunde, o echipă ce a bifat deja două cantonamente și care se pregătește de startul noii stagiuni de Liga 2, FC Argeș.

În fața a circa 300 de suporteri, dintre care 100 rapidiști, piteștenii s-au impus, cu 3-0, grație a trei goluri marcate de jucători cu mare experiență, Alin Buleică (42), Raul Costin (50) și Andrei Nilă (86), reușita fostului rapidist fiind una de excepție, din apropierea centrului terenului.

Constantin Schumacher a fost interesat de testarea unor tineri jucători, aflați în probe, dar și a celor care au semnat zilele trecute, astfel încât el a folosit următoarea formulă:

Ciuculescu (46′ Voican) – I. Voicu (46′ Boian), Maftei (54′ Babaua), D. Bratu (14′ Iacob, 79′ Lădaru), M. Stancu (46′ Demici) – Moise (46′ Burlacu, 68′ Olariu), Duriță (46′ A. Grigore), Cârstocea (46′ Lădaru, 68′ Mitea), Goge (46′ Dovleac) – Vlada (46′ Jorj), Manole (46′ A. Nițu, 68′ A. Dumitrescu, 79′ Iova).

Schumi a folosit 26 de jucători, dându-le tuturor șansa de a juca, chiar dacă unii au făcut-o doar câteva minute, însă vestea proastă a venit în minutul 13, atunci când Doru Bratu s-a accidentat la gambă, fiind înlocuit de Alex Iacob.

La finalul partidei, antrenorul Constantin Schumacher s-a declarat mulțumit de această partidă:

După patru zile de antrenament, sunt bucuros că am reușit să folosesc două echipe, jucători noi, încercăm să punem în practică anumite automatisme, iar echipa va arăta mult mai bine de la antrenament la antrenament, de la amical la amical, și sunt sigur că la startul campionatului vom fi într-o formă foarte bună. 

Am încercat să-mi aduc cât mai mulți juniori, pentru că vom avea nevoie de mulți juniori în Liga 3, și sunt sigur că cei care vor rămâne vor face tot posibilul pentru a promova. 

Îmi doresc să revină Nico, pentru că el a fost 30% din echipă, dar dacă nu va veni, noi îl vom susține în continuare, suntem lângă el și vom merge înainte, pentru că suntem profesioniști și avem un obiectiv de atins.

La finalul partidei, lotul Rapidului a plecat direct spre cantonamentul de la Brașov, unde se va pregăti timp de șapte zile.

Leave a Reply