JURNAL DE TURCIA: ZIUA 1

După un început excelent de sezon, cu o calificare în turul secund al Cupei României, Rapid a plecat în cel de-al doilea cantonament al verii, în Turcia, unde se va pregăti timp de zece zile la o bază de cinci stele, cea a marelui Fener.

Cu Pancone și Schumi, șefi de delegație, jucătorii s-au strâns la prânz, pe aeroportul Otopeni, unu câte unu îmbarcându-se în aeronava ce urma să-i ducă la Istanbul, însă au ținut să și imortalizeze momentul unui nou cantonament.

Chiar dacă aproape toți sunt obișnuiți cu zborurile, o parte dintre băieți încă au emoții până avionul ajunge se ridică de la sol, dar acestea sunt risipite și se pornește spre Istanbul.

După un zbor scurt, de numai 75 de minute, aeronava Pegasus aterizează pe aeroportul Ataturk, unde se realizează și prima poză pe tărâm turcesc, cu Pancone în centru, cel pentru care Turcia este cea de-a doua casă.

În apropierea aeroportului se află autogara, iar un autocar special ne așteaptă pentru a ne duce spre destinația finală, Bolu, locația ce ne va fi gazdă pentru următoarele zece zile.

Bolu este un oraș de apoximativ 130.000 de locuitori, cu peisaje superbe, lacurile Abant și Golcuk, dar și Parcul Național Yedigoller, fiind atracțiile turistice cele mai frecventate.

 

Drumul către baza lui Fenerbahce nu a fost scurt, distanța dintre Istanbul și Bolu fiind de 224 de km, iar în cele trei ore petrecute în autocar, rapidiștii au avut timp să admire peisajele.

După un drum obositor, am ajuns și la Bolu, unde am rămas impresionați de ce am găsit, centrul de pregătire a lui Fener arătând chiar și mai bine în realitate decât în poze, iar liniștea din această zonă este perfectă pentru a pregăti cele patru meciuri amicale din Turcia.

Spre seară, după cină, o parte dintre jucători s-au relaxat în complexul de cinci stele, iar alții au preferat să se odihnească în camere, după o zi obositoare, deoarece sâmbătă se anunță o zi grea, cu două antrenamente.

 

1 Response

Leave a Reply