JURNAL DE CANTONAMENT: ZIUA 4

Miercuri, 24 ianuarie 2018. Ziua a patra din cantonamentul montan de la Bușteni a început cu un soare puternic, ceea ce le dă jucătorilor o stare de spirit excelentă, mai ales după două zile de ninsoare.

Programul zilei începe ca de obicei, cu micul dejun și cu plecarea către sala de sport care ne-a devenit foarte familiară în ultima perioadă.

Băieții trag tare și încep să resimtă efortul, dovadă că lucrurile sunt pe drumul cel bun și exercițiile alături de preparatul fizic își ating scopul.

La finalul primei ședințe de antrenament, majoritatea jucătorilor s-au îndreptat către hotel, în timp ce Nico, Pancone, Vasile Maftei, alături de Ovidiu Burcă și antrenorii Constantin Schumacher, Miță Iosif și Bebe Cioran au rămas la sală, unde au participat la un turneu amical de fotbal, organizat de primarul Bușteniului Emanoil Savin, acesta primind din partea giuleștenilor un tricou oficial personalizat, cu numărul 10.

Primăria și-a făcut două echipe, foarte bune și omogene, semn că se joacă fotbal des la Bușteni, iar startul turneului a fost precedat de o fotografie de grup cu toate cele trei echipe.

Apoi, a început prima partida, Academia Rapid versus băieții galbeni ai Bușteniului, în care vârf de atac a jucat chiar primarul Savin. După un început mai echilibrat, în care gazdele au condus, giuleștenii și-au întrat în mână și au început să înscrie gol după gol, Schumi, Miță Iosif, Nico și Pancone trecându-și numele pe tabela de marcaj, la figurat, deoarece tabela adusă special pentru acest turneu afișa doar scorul și timpul, semn că organizatorii s-au gândit la toate. Finalul meciului a adus victoria rapidiștilor cu 7-4.

Puțin obosiți, rapidiștii s-au văzut conduși cu 2-0 de cea de-a doua echipă a Bușteniului, însă cu Pancone foarte motivat, cu Miță Iosif în luptă continuă cu fundașii adverși, cu Bebe Cioran apărând ca marii portari, cu un deget rupt, cu Schumi conducător de joc, ca în vremurile bune, cu Nico un pericol continuu, și cu un cuplu de fundași cu mare experiență, Ovidiu Burcă și Vasile Maftei, băieții noștri au învins cu 5-4, victoria fiind adusă de președintele-golgeter, cu două minute înainte de final.

Sărbătoarea Micii Uniri s-a încheiat astfel cu un moral pozitiv pentru rapidiști, care s-au întors la hotel pentru prânz și odihnă.

Cel de-al doilea antrenament s-a desfășurat pe stadionul din Bușteni, într-un peisaj superb, și a început cu o primă parte bazată pe alergare și 5 contra 2, în timp ce Marian Ioniță s-a ocupat de cei trei portari ai echipei. Vasile Maftei a preferat o alergare ușoară, alături de preparatorul fizic, în timp ce Nico și Pacone au rămas la hotel, odinhnindu-se după efortul depus la turneu.

Schumi a împărțit lotul în două echipe și a urmat un joc-școală, de 60 de minute, terminat la egalitate, 1-1, în care jucătorii au dat totul, au arătat foarte multă implicare și seriozitate, în ciuda terenului acoperit de zăpadă, semn că sunt foarte motivați să-și atingă obiectivul, promovarea în Liga 3.

În ultima parte a zilei de miercuri, rapidiștii s-au relaxat după o zi grea, intensă, urmând ca joi să aibă parte de o surpriză.

Leave a Reply