JURNAL DE CANTONAMENT: 5 AUGUST

Cantonamentul din Turcia nu îți oferă momente de rutină, deoarece la fiecare două zile Rapid joacă câte un meci amical, ceea ce face atmosfera mai activă, discuțiile despre meciuri, analizele din sânul echipei, chiar și caterincile,  făcând să treacă timpul mult mai repede decât în primul cantonament, cel de la Brașov.

Ziua de duminică a început cu micul dejun, între 8:30 și 9:30. Unii sunt mai matinali și vin mai devreme la masă, iar alții preferă să mai prindă câteva minute de somn, însă la micul dejun nu lipsește nimeni, pentru un sportiv prima masă a zilei fiind extrem de importantă.

La 10:30, a fost program de vizionare. Constantin Schumacher a pus la TV meciul cu Petrolul, explicând jucătorilor ceea ce au greșit, dar și lăudând poziționările exacte, fazele frumoase și execuțiile reușite.

A urmat prânzul și odihnă, însă mai scurtă decât de obicei, deoarece ora meciului cu Fethiyespor, primul adversar al Rapidului, se apropia cu pași repezi.

La ora 15:00, băieții, împreună cu staff-ul au ieșit pe terenul aflat la 200 de metri de hotelul în care este cazată delegația giuleșteană, în timp ce adversarii noștri veneau la stadion cu un autocar de ultimă generație.

Baza de pregătire a lui Fener, pe lângă condițiile excelente pe care le oferă, trei terenuri de fotbal, cu iarbă, sală de sport, teren de tenis, are și un hotel impozant, de cinci stele, în care în acest moment sunt cazate patru echipe de fotbal, trei turcești, plus Rapidul, astfel că mai mereu cineva se antrenează sau joacă un meci amical.

Revenind la meci, Mihai Iosif se ocupă de încălzirea primului unsprezece, unul inedit, cu șapte jucători sub 21 de ani, în care Burlacu, Goge și Mitea sunt “bătrânii” echipei, iar Vasile Maftei este deja “tăticul” lor, dar și căpitanul.

Pe margine, alături de rezerve, asistă și nou-veniții Matulevicius și Robinho, cei doi străini de la care se așteaptă spectacolul, însă aceștia sunt destul de obosiți de pe un drum destul de lung, aeroportul din Istanbul fiind cel mai apropiat de Bolu, astfel încât între cele două orașe poți face și șase ore cu autocarul, iar cei doi au ajuns în Bolu abia în noaptea anterioară.

Dacă Matulevicius vorbește limba română foarte bine, Robinho se descurcă mai greu, deoarece este prima lui experiență în afara Braziliei, iar portugheza este singura limbă pe care o cunoaște, astfel încât te poți înțelege cu el doar într-o spaniolă-portugheză și prin datul din mâini, însă nu-i lipsește zâmbetul de pe buze, o caracteristică tipică a brazilienilor, care vorbesc mai mult limba fotbalului.

Începe meciul, cu tinerii Rapidului atacând o echipă turcească destul de bună, chiar dacă este în liga a treia. Ca fapt divers, salariile celor de la Fethiyespor sunt undeva la 4.000 de dolari pe lună, deci cam peste remunerațiile de la multe echipe de prima ligă din România. Dar nu salariile joacă, iar Alex Burlacu deschide repede scorul, și chiar dacă turcii au egalat, Andrei Dovleac a adus Rapidul în avantaj, chiar în ultimul minut al reprizei.

De undeva, de sus, directorul tehnic Daniel Pancu urmărește meciul extrem de atent, luând notițe despre anumite faze și jucători.

În pauză, Schumi strânge echipa și le oferă indicații jucătorilor, însă nu schimbă pe nimeni, încercând să le ofere cât mai multe minute tinerilor, dar nici jocul nu-i dă motive, băieții mișcându-se bine.

Repriza secundă se desfășoară mai mult la mijoc, iar în minutul 66, Schumi face cinci schimbări, ceea ce dinamizează puțin jocul, iar patru minute mai târziu, Alin Cârstocea pune o minge în vinclu, cu un șut superb de la 25 metri, primind aplauze de pe margine, dar și din teren.

Un oficial turc, probabil ofițerul de presă, chiar întreabă de numele marcatorului, însă nu prea reușește să îl pronunțe. 🙂

Schumi îi trimite pe Matulevicius, Robinho, Iacob și Bratu la alergăre, alături de preparatorul Radu Mandache, aceștia făcând ture pe marginea terenului, însă, în ciuda efortului, aveau timp să arunce un ochi la colegii lor din teren.

Finalul vine mai repede cu un minut, când, după o intrare criminală a unui turc la Manole, spiritele s-au încins puțin, dar nu au degenerat, fluierul arbitrului de centru, unul care aducea mai mult a bunic decât a arbitru de fotbal, aducând Rapidului o victorie de moral.

După meci, Schumi a vrut să-i mai țină puțin pe jucători și să mai exerseze câteva faze de finalizare, semn că este foarte riguros și nu lasă nimic la voia întâmplării.

A urmat o bine meritată relaxare, la piscină, unde jucătorii s-au refăcut după un efort intens, unii înotând în bazin, iar alții au stat în apă rece.

Ziua s-a încheiat cu cina și cu relaxare, Pancone alegând să urmărească Supercupa Turciei, o parte dintre jucători au ieșit la o plimbare prin complex, în timp ce staff-ul a rămas pe terasă, la un pahar de vorbă.

 

 

 

1 Response

Leave a Reply