FC ARGEȘ – ACADEMIA RAPID 0-2

Academia Rapid a început seria meciurilor amicale cu probabil cel mai dificil adversar de pe hârtie, ocupanta locului șapte din Liga 2, FC Argeș, în deplasare, la Bradu.

Chiar dacă piteștenii aveau deja două meciuri amicale disputate, iar giuleștenii abia veniseră din cantonamentul montan de la Bușteni, băieții lui Constantin Schumacher și Mihai Iosif au arătat foarte multă prospețime și poftă de joc.

Încurajată de aproximativ 300 de rapidiști, veniți din București, cu trenul și cu mașinile personale, Academia Rapid a început cu Ignat – I. Voicu, D. Bratu, A. Iacob, Lădaru – Olariu, Maftei, Duriță, Goge – Pancu, D. Niculae.

Prima ocazie de gol le-a aparținut gazdelor, care au ratat din poziție unu la unu, iar Goge i-a imitat imediat, portarul Grecu parând șutul din unghi al golgeterului nostru. A urmat un șut bun al lui Pancu, din afara careului, scos cu greu în corner de portar, pentru ca în minutul 30, la un contraatac al Rapidului, Goge să-i paseze excelent lui Nico, care a finalizat elegant, la colțul lung: 1-0, pentru Rapid!

Perfect dirijați de noul mijlocaș central Vasile Maftei, Rapidul a intrat la cabine cu avantaj minim, în urma unui joc solid și curajos, diferența de două eșaloane fiind inexistentă.

Ambele echipe au ieșit de la vestiare complet schimbate, singurul care a rezistat pe teren de la giuleșteni fiind Maftei, cel care i-a cedat locul lui Alex Iacob, abia în minutul 60.

Momentul cheie s-a petrecut în minutul 80, atunci când arbitrul a acordat foarte ușor penalty la un presupus henț al lui Boian, însă portarul Ștefan Ciuculescu, aflat la debutul în tricoul Rapidului, a parat excelent, menținând avantajul Academiei.

Finalul partidei i-a găsit pe argeșeni în atac, profitând de faptul că Rapidul avea în teren șase jucători sub 20 de ani, însă un nou contraatac a fost finalizat perfect de noul vârf de lance, Marian Vlada, cel care a înscris la debutul pentru clubul său de suflet.

Astfel, Academia Rapid convinge la primul joc amical din 2018, în compania unui adversar bun, solid, și așteaptă ziua de duminică, atunci când va primi vizita lui FCM Bacău, în cel de-al doilea meci de verificare.

Goluri: D. Niculae (’30), M. Vlada (’90)

Academia Rapid: Ignat (46′ Ciuculescu) – I. Voicu (46′ Boian), D. Bratu (46′ F. Sandu), A. Iacob (46′ Bordei), Lădaru (46′ M. Stancu) – Olariu (46′ A. Badea, 75′ A. Dumitrescu), Maftei (60′ A. Iacob), Duriță (46′ Codreanu), Goge (46′ Dovleac, 84′ Iova) – Pancu (46′ Bărbălău, 75′ A. Nițu), D. Niculae (46′ Vlada).

FC Argeș: N. Grecu – Mihăescu, Cotigă, Vișa, C. Stan – R. Grecu, Tăbăcariu, Șerban, I. Năstăsie – Bîrzan, Buhăescu. După pauză au mai jucat: Cruceru, Oancea, O. Popescu, Șerbănică, M. Ciucă, R. Costin, Tofan, A. Popa, Panait, Căt. Barbu, David și M. Martin. Antrenor: E. Săndoi.

La partidă a asistat și Jean Barbu, aflat în conducerea gazdelor, acesta urmărindu-l atent pe Cătălin, fiul său, rapidist înfocat, care a evoluat la piteșteni în repriza secundă.

La pauză, au intrat la FC Argeș și cei doi foști rapidiști, Raul Costin și Mădălin Martin.

1 Response

Leave a Reply