ADI MITEA A REVENIT DUPĂ 7 LUNI DE COȘMAR

Pe data de 18 noiembrie 2017, în minutul 7 al partidei Rapid – Venus (26-1), Adrian Mitea suferea o accidentare oribilă, ruptură a ligamentului încrucișat anterior.

Verdictul a fost crunt pentru un tânăr de 21 de ani ce își câștigase locul de titular într-o echipă cu Pancu, Niculae, Iacob sau Bratu. În timp ce unii așteptau cu nerăbdare sărbătorile de iarnă, pentru Adi Mitea începea calvarul, o recuperare lungă și dificilă, cu ședințe zilnice de peste patru ore.

La o distanță de șapte luni și cinci zile, Constantin Schumacher l-a introdus pe teren pe Adi, în minutul 70 al ultimei partide a sezonului, returul cu Singureni, oferindu-i mijlocașului nostru un cadou nesperat.

Adi Mitea a stat de vorbă cu noi și ne-a vorbit despre această perioadă dificilă, dar și despre viitorul său.

Adi, cum a fost revenirea după șapte luni de pauză?

Pentru mine, cele șapte luni departe de gazon au fost cele mai grele din cariera mea de fotbalist. A fost o muncă titanică, o muncă de 5-6 ore pe zi, la recuperare. Această accidentare m-a făcut să revin cu mai multă ambiție de a repune Rapidul pe șine. Am avut susținerea staff-ului, a colegilor, a conducerii, a familiei și a suporterilor, care au crezut și cred în mine, iar acest lucru m-a făcut să mi se împăienjenească ochii de lacrimi.

Ce ai simțit când Schumi te-a anunțat că vei juca în ultima partidă a sezonului?

A fost o surpriză pentru mine, o încununare a efortului depus, iar ceea ce am simțit nu se poate descrie în cuvinte. Ar fi trebuit să fi fost în pielea mea… Bucuria a fost nemărginită, să vă gloriile Rapidului în tribună, dar și în teren, făcând spectacol pentru cei 9000 de rapidiști aflați în tribună. Am simțim că munca din ultimul an mi-a fost răsplătită pe măsura eforturilor mele.

Cum ai caracteriza acest sezon ce tocmai s-a încheiat?

A fost un tur de campionat în care am început mai greu, dar pe parcurs, cu sfaturile lui Schumi, Mihai Iosif, Pancone sau Nico, am reușit să revin la forma pe care mi-o doream. Pentru Rapid, anul acesta a fost senzațional, ieșit din comun, prin câștigarea Play-Off-ului și a Cupei României, totul culminând cu promovarea în Liga 3.

Care sunt planurile tale de viitor?

În primul rând, îmi doresc să fiu sănătos, să realizez cât mai multe pe plan profesional alături de Rapid, să bucurăm suporterii cu promovări consecutive, iar noul Giulești să ne gazduiască meciurile din Liga 1. Forza Rapid! 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.